Výživa
Zaměřeno na jídelníček.
Speciálně pro ženy.
Které jsou nejdůležitější potraviny, které pomáhají při
snížené nebo rozkolísané hladině ženských pohlavních
hormonů? Podle paní Dinah Rodriues, zakladatelky hormonální
jógové terapie, je velmi důležité, aby ženy v tomto období
věnovaly pozornost kvalitní stravě. Mnoho druhů zeleniny i ovoce
obsahuje nejen vysoké množství vitamínů a minerálů, ale i
látek, které se podobají estrogenu a napomáhají k tvorbě
hormonů. Jedná se o tzv. fytoestrogeny. Jsou přirozenou složkou
některých potravin.

Jedná se např. o mrkev, zelí, červenou řepu, brambory, okurky, petržel, česnek, olivy. Z obilovin je to kukuřice, žito, oves, ječmen. Z luštěnin třeba fazole, hrách. Dále rýže natural, dýně, olivový olej, chmel, lněná semínka, slunečnicová semínka, výhonky jetele, naklíčená semínka (zvl. vojtěšky alfalfa, slunečnice, čočky) a z ovoce např. třešně, jablka, papája, švestky.
Změny v jídelníčku je nejleší zavádět postupně a nenásilně. A když prospěšné potraviny šikovně vpašujete do jídelníčku, určitě to ocení i zbytek rodiny.